_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop

Festivalna dvorana

Kulturni in kongresni center Bleda

Festivalna dvorana stoji na eni najlepših in najprestižnejših blejskih lokacij – v parku in neposredni bližini Blejskega jezera. Dvorana s 484 sedeži omogoča organizacijo najrazličnejših, tudi zelo zahtevnih poslovnih in kulturnih prireditev in dogodkov. Tri manjše dvorane in veliko preddverje pa so nepogrešljivi v ponudbah za celostno izvedbo dogodkov.

Zgodovina Festivalne dvorane na Bledu

V bogati zgodovini zanimive dvorane je bil prvi večji športni dogodek turnir šahovskih velemojstrov v letu 1961, ki je bil tudi razlog, da je bila tistega leta zgrajena. V njej so se vrsto let odvijale pomembne prireditve, med njimi leta 1962 prvi slovenski festival zabavne glasbe Slovenska popevka. Sledili so pomembni kongresi, koncerti, razstave in druge prireditve, tudi športne. Pred svetovnim prvenstvom v veslanju leta 1989 je bila dvorana temeljito prenovljena in posodobljena v današnjo podobo.

Kongresna dejavnost

Kongresna dejavnost ima na Bledu dolgoletno tradicijo in je pomemben del turistične dejavnosti. Festivalna dvorana Bled je v letih obstoja gostila znanstvene in strokovne kongrese, gospodarsko-podjetniška srečanja, politična srečanja in športne dogodke.