_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Festivalna dvorana Bled,

V svet sončnega dohtarja Arnolda Riklija

Atmosferski zdravnik Arnold Rikli je tisti, ki je Bled postavil na zemljevid zdraviliškega turizma. Je pionir naravnega zdravljenja, čigar metode  so koristne tudi za sodobnega človeka današnjega časa. Zgodba o Arnoldu Rikliju je zgodba o človeku, ki je bil s svojimi idejami daleč pred časom, v katerem je živel. Z naravnimi in enostavnimi nasveti je znal izboljšati pacientovo počutje.

Bogastvo, zbrano v obsežni knjigi in zbirki

V okviru Zavoda za kulturo Bled je že v preteklosti nastalo nekaj odmevnih projektov povezanih z Arnoldom Riklijem. Leta 2015 smo na Blejskem gradu odprli prenovljeno Riklijevo sobo in omogočili snemanje dokumentarnega filma »Arnold Rikli – Voda, sonce, zrak« avtorice Amalije Jelen Mikša. Leta 2018 je pod okriljem zavoda izšla izvrstna in obsežna knjiga Po sledeh Arnolda Riklija, ki jo je napisal Vojko Zavodnik. Avtor je na podlagi izjemnega opusa podatkov, pisnih in materialnih virov ter svojega poznavanja življenja in dela Švajcerja in njegove družine napisal izjemno knjigo na več kot 350-ih straneh. V letih raziskovanja je navezal stike z Riklijevimi potomci, že več desetletij pa skrbno bedi nad dediščino začetnika naravnega atmosferskega zdravljenja in je nepogrešljiv strokovni svetovalec pri projektih povezanih z Riklijem.

Osrednja slovesnost v duhu ohranjanja dediščine Arnolda Riklija

V tem duhu bo potekal tudi osrednji dogodek prav na dan njegovega rojstva pred dvema stoletjema v ponedeljek, 13. februarja 2023, ob 19. uri v Festivalni dvorani na Bledu. Vabimo vas, da se nam pridružite in bolje spoznate življenje in delo Švajcarja. Pred, med in po slovesnosti smo vam skupaj s partnerji pripravili številna presenečenja, ki vas bodo popeljala v čas Arnolda Riklija.

Brezplačne vstopnice lahko dobite v TIC Bled. Prosimo vas, da si jih pravočasno priskrbite. Le z vstopnico bo namreč mogoč vstop na prireditev.

Od 10. do 15. ure bo v Festivalni dvorani Bled potekal tudi 1. RIKLIBled posvet - Dediščina atmosferskega zdravljenja za zdrav način življenja danes. Pripravlja ga projektna skupina študentov 2. letnika Velnesa z mentorico mag. Moniko Karan. Projekt sta podprla Zavod za kulturo Bled in JZ Turizem Bled.

Brezplačne vstopnice lahko dobite v TIC Bled. Prosimo vas, da si jih pravočasno priskrbite. Le z vstopnico bo namreč mogoč vstop na prireditev.