_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Festivalna dvorana,

“Prešerni SOStenuto”

Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku in uvodni koncert udeležencev Festivala AS

Zavod za kulturo Bled vabi 8. februarja ob 20. uri v Festivalno dvorano na prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku.
Jazzovsko obarvan glasbeni program pripravlja Kulturno društvo Sekvoja, ki tega dne pričenja z osmo izvedbo Festivala AS na Bledu. 
Mladinskemu saksofonskemu orkestru SOS  se  pridružujejo tudi mednarodno uveljavljeni saksofonisti. 
Na koncertu bomo slišali dela jazzovkih skladateljev Phil Woodsa, Jureta Pukla in Joe Zawinula, pa tudi dveh klasičnih skladateljev, ki sta se spogledovala z jazzom. Erwin Schulhoff je svojo najbolj znano skladbo Hot-Sonate (1930) napisal pod močnim vplivom takrat novega glasbenega sloga, ki je prihajal iz Amerike. Poslastica večera bo nedvomno tudi skladba “BLED, majhen košček nebes na zemlji”, ki jo je belgijski skladatelj in saksofonist Alain Crepin napisal pod vtisom s svojega gostovanja na Festivalu AS na prelepem Bledu.
Glasbeni program bo dopolnjeval recital Prešernove poezije, ki ga Zavod za kulturo Bled pripravlja v sodelovanju z dramskim igralcem Gregorjem Čušinom.

Nastopajoči: SOS mladinski saksofonski orkester, dirigenta: Lev Pupis in Domen KorenSolisti: Arno Bornkamp, Nicolas Prost, Gerald Preinfalk, Saksofonski kvartet ADA in Jure Pukl.Dramski igralec Gregor Čušin.Prireditev bo povezoval Bojan Pogačnik.